dissabte, 20 de juny del 2015

Sí, Castelló és diferent en tot

Us adjuntem l'article d'opinió d'en Salvi Güell per a l'edició del dissabte 20 de juny de 2015 de El Punt Avui:


Vam pretendre un govern en minoria i el vam perdre. Vam pretendre un govern auster i el vam perdre. Vam pretendre un govern honest i el vam perdre. Vam pretendre un govern de consens i el vam perdre. Vam pretendre un govern sense interessos personals i el vam perdre. Vam pretendre un govern nou i de canvi i el vam perdre... Massa interessos dels partits i dels qui no surten a les llistes dels partits. Sí senyors, Castelló d'Empúries és diferent en tot. Mentre altres ajuntaments poden constituir-se pacíficament i seguint el que dicta la democràcia, aquí no podem fer-ho. Prevalen massa interessos personals i, fins i tot, empresarials perquè triomfi la voluntat popular de canviar la manera de fer política d'aquest municipi.

Un cop li has vist el cul és fàcil dir si és mascle o femella, és molt fàcil parlar, però nosaltres vam intentar fer el millor per a aquest municipi. Vam anteposar els interessos municipals als de les exigències dels possibles socis i quan ens vam creure que podíem fer-ho, va resultar que no era possible. Que a Castelló i Empuriabrava les bones maneres, l'honestedat, la bona fe i l'altruisme no sumen 9. Aquí el que suma una majoria són els interessos personals, els sous, les especulacions urbanístiques, les ànsies de poder immerescut... Aquí, tot això sí que fa ràpidament 9. Tant és que el poble, que és sobirà, decidís democràticament “desfer-se” dels tretze regidors que van governar el desastrós mandat anterior. Tant és que la ciutadania demanés un canvi i que qui s'havia de canviar decidís quedar-se! Tot això tant és! Dels nou regidors que formen ara aquest govern, cinc són “repetidors” i, per a més inri, tots ells van votar a favor de la zona blava. Una desobediència a les exigències de l'electorat en tota regla!

Durant la campanya electoral vam dir que volíem un ajuntament auster i amb parets de vidre. Com podíem, doncs, acceptar la imposició de dedicacions exclusives? Durant els mesos previs als comicis vam destacar quines eren les necessitats de la nostra ciutadania, les preocupacions i les grans mancances del nostre municipi. Com podíem, doncs, acceptar propostes que no portessin a un canvi real en la manera d'actuar i en les polítiques que s'havien de portar a terme? No vam arribar a la conclusió de fer un govern en minoria perquè sí, no. Vam decidir fer-lo perquè era l'única manera de salvaguardar els valors que hem estat defensant sempre. Malgrat el que diguin ara, un partit polític ha de mantenir-se ferm en les seves conviccions sempre, durant la campanya i en el procés negociador. Els membres d'Esquerra Republicana de Catalunya de Castelló d'Empúries i jo personalment estem plenament convençuts del que hem fet. No tot s'hi val a l'hora de governar. Nosaltres ho tenim clar, però sembla que els mateixos de sempre no. No tinguem cap dubte que el temps els passarà factura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada