dijous, 11 de juny del 2015

Reacció d'Esquerra davant els darrers esdeveniments polítics municipals

Avui s’ha conegut que CiU encapçalarà de nou el govern municipal de Castelló d’Empúries. Un pacte a quatre bandes que ens desplaçarà del timó de l’Ajuntament després que avancéssim dilluns passat que pensàvem governar en minoria. Teníem el compromís de dos partits polítics que s’abstindrien durant el Ple d’investidura, paraula que avui se l’emporta el vent i perd el valor que pensàvem que tenia.

Des d’ERC lamentem que la ciutadania, després d’haver demanat un canvi a les urnes, torni a disposar d’un Ajuntament continuista i amb els mateixos actors que van participar en el desastrós govern anterior.

A Esquerra estem plenament convençuts que aquest moviment obeeix a la voluntat dels poders fàctics que giren entorn d’aquests partits. Ja l’any 2007, quan vam liderar el govern, aquesta gent no va poder ficar el nas a l’Ajuntament i, per tant, ara s’asseguren que això no torni a passar. De fet, aquest matí en Julià Genovés, representant del Partit Popular, en les poques explicacions que m’ha donat i després de fugir d’estudi, m’ha reconegut que “hi ha uns interessos ocults que no puc explicar”.

Els multipactes es poden entendre quan hi ha un motiu per fer-los, com el de l’any 2007, quan un POUM desproporcionat va provocar que suméssim una alternativa per a desbancar als qui aleshores capitanejaven el consistori. 

En canvi, ara ens trobem que l’Ajuntament seguirà en mans interessades, conduit per unes persones a qui els preval els interessos personals als del conjunt de la ciutadania. Es tracta d’uns motius econòmics que, en el cas del Sr. Gallego, responen a una dedicació exclusiva, que fins que no l’ha aconseguit no s’ha conformat, per tal de resoldre els seus problemes econòmics.  O la mà que un regidor de CiU manté constantment sobre els expedients d’urbanisme per a afavorir la seva empresa constructora. Ara, aquest tipus de regidors continuaran al capdavant de les regnes del govern de tots nosaltres.

A hores d’ara no ens creiem que una primera tinença d’Alcaldia i una regidoria siguin els motius pels quals el Partit Popular hagi decidit decantar-se per aquest pacte que ja molts consideren “antinatura”.

I pel que fa al gran cavall de batalla d’aquesta darrera campanya electoral, es donarà la circumstància que governarà un equip format per nou persones, cinc de les quals van votar a favor de la implantació de la zona blava al municipi.

Finalment, m’agradaria referir-me al procés que està vivint Catalunya. La fotografia que donarà Castelló d‘Empúries no ens agrada gens ni mica, amb una Alcaldessa d’Unió i un primer tinent d’Alcalde del Partit Popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada