dilluns, 8 de juny del 2015

Pacte de govern per a la legislatura 2015-2019

Després d’analitzar els resultats de les eleccions municipals del diumenge dia 24 de maig, creiem que la conclusió que en podem treure és que la gent del nostre municipi aposta per fer canvis en la manera de governar i creu en un canvi de persones al govern de Castelló d’Empúries.

Des d'ERC considerem també que ens han donat la responsabilitat de liderar aquest canvi. Els resultats són clars en aquest aspecte. Nosaltres podem assegurar que amb la gent d’Esquerra al govern, el canvi està assegurat. També podem afirmar que amb nosaltres al capdavant el procés nacional de canvis que està vivint el nostre país comptarà amb el suport del nostre Ajuntament. De fet, al Ple del consistori hi ha una majoria independentista. 

Però per governar calen suports i aliances, que es poden teixir amb un pacte de govern amb majoria o amb un govern en minoria i fent acords d’acció de govern amb les altres forces polítiques. 

A ERC pensem que el millor pel municipi pels propers 4 anys és governar amb Entesa i establir pactes puntuals amb altres forces polítiques del municipi per tirar endavant la governabilitat de Castelló d’Empúries i per portar a terme les propostes del nostre programa, juntament a les dels altres partits polítics, les que siguin prou bones i que hàgim pactat entre les diferents parts.

Evidentment això suposa un canvi de model i també una visió del municipi molt més oberta del que ha estat la política municipal durant aquests darrers 20 anys. Per tant tenim la mà estesa, i esperem que les forces polítiques que estaran a l'oposició siguin receptives a aquesta forma de governar. Si no fos així, creiem que la ciutadania no ho entendria i els qüestionaria la seva forma d’actuar, ja que se suposa que tots estem en política per facilitar el bé comú de tots els ciutadans, i no per cap altra cosa. També volem dir que si hi ha una bona entesa, estem oberts a incorporar alguna altra força al govern durant la legislatura.

Creiem que ara és el moment perquè políticament parlant el nostre municipi esdevingui una vila que recuperi la normalitat com tantes altres que hi ha al nostre voltant. 

L’acord amb Entesa és ferm i, per tant, ja hem avançat en alguns punts del programa i la distribució de les responsabilitats que assumirem cada un dels regidors electes de les dues formacions. 

Farem un pla de govern, periodificant les actuacions a fer els propers 4 anys i aquest document el posarem a disposició de la ciutadania perquè el coneguin i vagin avaluant el compliment del mateix. Evidentment que estarem oberts a incorporar a aquest pla propostes de les altres forces polítiques del municipi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada