divendres, 20 de maig del 2011

ALGÚ HO HAVIA DE DIR

Hem passat aquests 4 anys treballant de valent per mirar d’oferir els millors serveis als nostres ciutadans amb rigor, amb honestedat, i sense privilegis cap a ningú. Intentar posar ordre en alguns departaments on hi havia un personal que confiava que duraríem quatre dies ha estat una feina feixuga i esgotadora. I quadrar la caixa amb la crisi i l’engany que ens vam trobar també ha estat una tasca que se’ns ha fet llarga, molt llarga. Però amb esforç, amb treball i amb dedicació ho hem anat superant, i hem arribat al final de la legislatura amb una feina ben feta, neta i transparent.

Quan en Salvi va dir que la nostra candidatura oferia totes aquestes virtuts (rigorositat, honestedat, transparència igualtat...), hi va haver dos candidats que ràpidament es van apuntar
al carro. I això no pot ser, entre altres coses perquè ens han demostrat que de treball i d’honestedat més aviat els en manca. No us en diré els noms, ja que els coneixeu prou bé, però sí que us diré d’un d’ells que això del treball (a l’Ajuntament) ho té mal entès. Sí que es podria dir que treballa (a vegades) o que va a la feina (que no és el mateix), i que quan treballa ho fa més pensant en el seu bé personal que no pas en el bé comú. Quan era gerent de Castelló 2000, amb un sou de més de 4000€ comissions a part, l’empresa va estar a punt de fer fallida, i va haver de ser l’Ajuntament, nosaltres, i vosaltres per la part que us toca, qui va haver de fer un pla de rescat per salvar-la, i això que era un moment d’abundància. I ara que ocupa un altre lloc de treball, cobrant un bon sou també, tampoc és que s’hagi esmerçat gaire més en la feina per al bé comú, ja que a banda de no tenir a punt ni un sol pla de seguretat de res, ni tant sols ha estat capaç d’organitzar una demostració de com es fan servir els extintors, i això que ens ho havia assegurat.

I parlant d’honestedat, doncs no gaire més tampoc. Quina confiança pot merèixer una persona que al davant fa un paper i quan et gires ja te l’ha fotuda (pregunteu-li sinó a en Rodà com va anar allò del cap de llista d’un grup que no se sap si és socialista o independent, o depèn
de cada moment i de cada oportunitat). Ah, però hi ha una “feina” que sí que li agrada i que sap fer, però no us la penso dir. Si ho penseu, segur que l’encerteu.

De l’altre candidat que us parlaré també en podríem dir coses semblants. Jo no sé on és escrit, si és que és escrit en algun lloc, que els regidors que són a l’oposició no poden treballar pel bé del poble i participar en la vida de la vila. Aquest candidat que us dic és un tipus de personatge que ha estat absolutament desaparegut de la vida social i política durant tres anys i mig (no assistia a cap acte, ni a cap recepció oficial, ni a cap festa... en fi, no hi era), però noi! ara que plouen eleccions ha sortit i es deixa veure arreu, aixecant el cap perquè se’l vegi.

I de la feina, només ha “treballat” en allò que podia desgastar l’equip de govern, deixant de banda si era bo o no per a la vila. Us vull recordar que van intentar que es tanqués el dispensari d’Empuriabrava només per poder dir que no l’havíem sabut defensar; va muntar un rebombori considerable amb el tema dels canals i amb el túnel del vent, amb declaracions sensacionalistes sobre si l’havíem deixat perdre en favor de Roses. Al final s’ha demostrat que el que nosaltres no volíem era haver de pagar dels diners recaptats als nostres contribuents cap a mig milió d’euros que necessitaven per solucionar un tema d’energia, que no van saber arreglar ni van trobar prou inversors per tirar-ho endavant. I les proves, a Roses tampoc ho faran; en canvi, al final nosaltres sí que tindrem, si no hi ha res de nou i ningú ho espatlla, un túnel de vent a Empuriabrava.

Això sí, campanyes a l’engròs, quasi a l’estil Ferreiro, amb molts cartells arreu i dinars amb en Jordi Pujol gratuïts per a tothom. Es veu que això del Palau va rajar, i força!

He deixat pel final dir-vos que està imputat en un cas de presumpta prevaricació per uns contractes irregulars a treballadors de l’Ajuntament, pocs dies abans que perdés l’alcaldia. O sigui, que d’honest, res de res.

I ara ens ve amb la brama que se l’ha de votar perquè el govern de la Generalitat és del seu color i serà la manera de poder treure més... no sé què. Jo no sé si d’això se’n diu clientelisme, amiguisme, o classificar els homes i dones d’aquest nostre poble i d’aquest nostre país en ciutadans de primera o de segona, segons la seva afinitat. Vergonyós. I no parlem de les retallades, que encara posaríem mala sang.

En fi, com que el nostre candidat és infinitament millor, i té tots aquests valors que els manquen als altres, i alguns més, estic segur que el proper diumenge podrem celebrar amb tots vosaltres i amb tothom que vulgui, que tenim un alcalde seriós, honrat, respectuós, responsable i treballador per quatre anys més, i aquest alcalde és, no ho dubteu, l’alcalde d’Esquerra,  l’alcalde de tots, en Salvi Güell.


Ramon Piris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada