dijous, 5 de maig del 2011

LES COSES CLARES: SALVI ALCALDE

Benvolguts companys,


Com ja sabeu, avui comença la campanya electoral per a les eleccions municipals. A partir de demà hi haurà formacions polítiques, com la nostra, que explicaran el seu programa electoral, i altres que no ho faran. No ho faran perquè la seva estratègia no és explicar el que volen fer, sinó desacreditar el que hem fet nosaltres fins ara. Fins fa poc la política catalana era considerada un oasi dins de l’estat espanyol. Ara ja no és així. La influència dels mitjans de comunicació i les noves tecnologies de la informació i de la comunicació provoca que el missatge que cal donar és: jo sóc el bo i els altres són els dolents. La simplificació dels arguments és bàsica si es pretén tenir la màxima quota d’audiència. Però a més, cal que el contingut sigui el més barroer possible i, si pot ser, se centri sobre el descrèdit de les circumstàncies personals del candidat/a. Però això no ens ha de preocupar.

La vila de Castelló d’Empúries té una maduresa democràtica extraordinària. La prova: les set llistes que es presenten a aquestes eleccions. En aquest municipi s’està demostrant que no hi ha desafecció per la política, ans al contrari.

De vegades tendim a pensar que l’electorat és un grup de gent amb poca preparació que es creu tot el que se li diu. Sortosament no és així. Tothom sap en quina situació es va trobar l’Ajuntament l’actual equip de govern, situació que ha marcat la legislatura en el sentit que ha fet falta cosir tot allò que estava esparracat.

La combinació entre el que ens vam trobar i la situació de crisi econòmica severa (la pitjor crisi des de la fi de la segona guerra mundial, molt pitjor que la de 1929) era perquè en Salvi, l’Anna i en Ramon haguessin plegat veles i haguessin abandonat el vaixell. No ho han fet. Des del primer minut han agafat el toro per les banyes i han fet tot allò que es podia fer i més. Això ningú ho pot negar.

El meu avi sempre em deia: el vols és mort i el té encara es manté. La tríada dels nostres companys que han estat a l’Ajuntament no han dit vols, sinó que han dit té. Han treballat per cercar solucions i han lluitat per elles tot i saber que hi ha casos en què no n’hi ha.

Els nostres arguments per tornar a assolir l’alcaldia no només es basen en una declaració d’intencions continguda en un programa electoral, sinó també en l’actitud per afrontar els problemes i la unió entre tots els militants de la secció local d’Esquerra.

Per acabar, només cal dir: que guanyi el millor. Jo estic convençut que el millor per a l’alcaldia és en Salvi, acompanyat per la resta de companys que formen la llista.

LES COSES CLARES: SALVI ALCALDE


Isidre Salvatella i Santalla

2 comentaris:

  1. No hi deafecció, perque tothom vols entrar a fer algo al ajuntament, si no es funcionari, contractat, i sino politic...aixo s'ha d'acabar i jo penso votar a la llista que s'atreveixi a dir que reduira un en un 20% el cost del personal de de l'ajuntament i en un 50% les retribucions als politics, salut

    ResponElimina
  2. a l'anònim: Realment creus que les quasi tres mil persones que van votar el 2007 ho van fer per interès personal? potser qui hi te interès ets tu però no t'han volgut enlloc. Parles del 20% de la retribució salarial (sembla que en dius "cost") del personal de l'ajuntament: no oblidis que estàs parlant de persones, veïns teus... tu t'atreviries a reduir-los el sou o a acomiadar-ne? (si fos així, presenta't! al menys tu et votaries a tu mateix!). D'altra banda estic d'acord en que s'ha de racionalitzar la despesa, inclosa la dels polítics. Jo votaré a aquell que mostri més seny en aquest sentit... i si comences a observar el personal que es presenta, de seguit pots treure'n la conclusió!

    ResponElimina