dilluns, 11 d’abril del 2016

Responsabilitat política



ERC Castelló d'Empúries informa:


FETS OCORREGUTS:

1-El 24 de maig de 2015, la voluntat popular, expressada a través de les urnes, va voler atorgar a ERC una representació en el consistori castelloní de 6 regidors (força més votada) i de 4 regidors de CiU. La resta de formacions polítiques van quedar-se a menys del 14% de representació i, la major part d'elles, molt per sota.

2-En el moment en què ERC va anunciar que governaria en minoria i comptant amb el suport d'Entesa, CiU no ho va permetre i gràcies a un "multipacte" a corre-cuita de quatre forces polítiques, CiU va poder aconseguir formar govern amb 9 regidors i col·locar ERC, partit guanyador de les eleccions, a l'oposició.

3-El passat 6 d'abril de 2016, no havent transcorregut 1 any dels últims comicis electorals municipals, aquell pacte de govern contra natura s'ha trencat. Ha quedat afeblit com a conseqüència de la falta de lideratge de la seva alcaldessa i per la fugida dels 2 regidors del PP, que segons el seu portaveu (declaracions fetes a Empordà TV el 7 d'abril del 2016), ha estat una marxa produïda per greus divergències i els molts incompliments de CiU.

4-Després d'aquest trencament, l'equip de govern s'ha quedat amb una minoria de 7 regidors, d'un total de 17.I, recordem-ho, sense haver estat la formació política guanyadora de les eleccions.

5-ERC, legitimada per l'encàrrec que li van fer els ciutadans, prova de reconduir aquesta desafortunada situació que s'ha produït en la política municipal de Castelló d'Empúries i intenta formar un nou govern de majories. Obre converses, primer amb la resta de les forces polítiques de l'oposició, i després, també amb el grup municipal de la reconvertida CiU.
6-CiU desatén les propostes que li fa ERC per reorientar l'escenari polític castelloní, i decideix, sense voler entrar ni a debatre possibles punts d'acord, quedar-se governant amb una minoria de 7 regidors.

Aquesta minoria inestable està formada per un govern de:
  • -4 regidors de CiU: 2 de Convergència Democràtica de Catalunya,1 de Demòcrates per Catalunya i l'actual alcaldessa la qual, segons sembla, després d'haver abandonat Unió Democràtica per Catalunya, no té adscripció política coneguda, i que a més no era la cap de llista a les eleccions,
  • -2 regidors de Plataforma per Castelló i Empuriabrava: tot i que des del seu perfil en les xarxes socials, alguns membres d'aquest grup municipal asseguren que els seus 2 regidors ja no els representen (9 d'abril de 2016).
  • -1 regidor d'UDEM: el qual, almenys durant els darrers mesos, havia renunciat a algunes de les seves competències com a regidor municipal, però no pas a la seva remuneració.

MESURES QUE S'ESTAN PRENENT:

A partir d'aquí, ERC Castelló d'Empúries, guanyadora dels últims comicis municipals, amb una àmplia diferència en nombre de vots i de representació amb la resta de formacions polítiques presents al consistori castelloní, decideix, per responsabilitat política, prendre mesures per a liderar l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i formar un nou govern. Per això, ERC Castelló d'Empúries decideix tornar a establir converses amb tots els partits i/o regidors que vulguin treballar, de veritat, pel benestar dels nostres ciutadans i vulguin deixar enrere possibles interessos personals.

Properament, ERC de Castelló d'Empúries anunciarà el resultat de les negociacions que està portant a terme durant aquests dies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada