dijous, 16 d’agost del 2012

1 ANY DE NO´GOVERN (3)


PERSONAL DE L’AJUNTAMENT

Una vegada més, ens veiem obligats a parlar del tema del personal. Fa un temps va sortir al carrer en forma de fotocòpies un pamflet amb la relació dels sous més alts que es cobren a l’Ajuntament. Nosaltres no som partidaris dels anònims, però aquests han deixat ben retratades a algunes persones.
Al principi de la legislatura es van fer uns acomiadaments “polítics” que havien de servir d’excusa per fer veure que es reduïa despesa de capítol 1, que és la partida de l’Ajuntament que fa referència a despeses de personal, i van prometre que n’hi hauria més. Posteriorment s’ha vist que no només no s’ha fet res més sinó que alguns dels acomiadats han tornat a treballar a l’Ajuntament, això sí, després d’haver cobrat una indemnització: visca la previsió! I no només això, sinó que torna a haver-hi augment de sou a favor de la persona que a l’anterior butlletí vam denunciar que se li havia apujat el sou 6.000€ l’any; en aquesta ocasió se li han apujat 4.000€ més a l’any.
A banda de tot això, el que ens preocupa és que no tenen cap intenció de continuar amb la tramitació de l’estudi de la valoració dels llocs de treball que es va iniciar en l’anterior legislatura. Aquest estudi és una eina que hauria de permetre, a la llarga, un important estalvi econòmic i una clara definició de les condicions de treball de cadascun dels treballadors. D’aquesta manera es podrien arribar a adequar els sous dels treballadors en relació a les categories existents, a les tasques que tenen assignades i a les seves responsabilitats específiques. Això és el que es fa a totes administracions públiques excepte al nostre Ajuntament.
A l’últim ple vam demanar una rebaixa de sou de tots els polítics, igual que s’ha fet amb els funcionaris. La resposta va ser contundent: NO, o sigui, que allò a què s’havien compromès en el Ple dels pressupostos  tampoc pensen complir-ho.

CASAL MUNICIPAL D’ESTIU

El grup d'ERC vam presentar una moció a finals de juny que es va debatre al ple de juliol per tal de parlar del casal d'estiu que organitza cada any l'Ajuntament.
Creiem que aquest any s'ha convocat tard i de males maneres, tant la convocatòria per tal d'accedir-hi com a usuari com la convocatòria de les places de monitor.
A la reunió de pares que es va fer no es va poder dir quins serien els monitors dels diferents grups de mainada, ja que hi havia errors en les puntuacions de les proves de selecció i encara no ho tenien clar, donant una imatge d’improvisació i desorganització que fan mal al nostre municipi i a aquest servei públic que nosaltres sempre tant hem defensat.
També creiem que el procés de selecció dels monitors no ha seguit els criteris de transparència i objectivitat que requereix un procés de selecció de personal. Pensem que s'han fet les bases a mida per tal que entressin algunes persones concretes.
Demanem, de cares a l’estiu vinent, que aquest servei el torni a assumir directament l'Ajuntament, i no el Consell Esportiu Comarcal; és la manera de tenir-ne un major control i anar corregint les petites errades que hi pugui haver.
Les explicacions que ens van donar en el Ple no ens van satisfer, malgrat la llarga lectura de resposta per part del regidor i la seva incapacitat per contestar preguntes concretes sobre el tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada