dijous, 16 d’agost del 2012

1 ANY DE NO-GOVERN (i 4)



LLEI DE COSTES

Sembla que la problemàtica dels atermenaments promoguts per la llei de costes té data de caducitat. El govern central portarà a aprovació l'avantprojecte  de la modificació de la llei de costes i sembla que en el termini d'aproximadament un any hi haurà una nova llei que beneficiarà Empuriabrava en la seva aplicació.
No entrarem a valorar tot el contingut que tindrà aquesta llei perquè no el coneixem íntegre, però en tot cas volem dir que serà una llei molt menys proteccionista, i de la mateixa manera que pot afavorir els interessos d’Empuriabrava també sembla ser que permetrà construir a zones de la costa espanyola que ara estan protegides. També algun lloc "problemàtic" com la piscina del Sr. P.J. Ramírez quedarà amnistiat per aquesta mateixa llei.
Deixant de banda aquest aspecte preocupant, hem de dir que des del setembre de 2008 al nostre municipi molta gent hem lluitat  perquè l’afectació de la llei de costes fos el mínim possible pels nostres vilatans, i ara sembla que la solució definitiva està a punt d'arribar, la qual cosa ens fa feliços a nosaltres i suposo que a tots els ciutadans del nostre municipi.

EMPORDÀ TV I LA CENSURA

Si abans no teníem cap ajuda per part dels mitjans de comunicació, ara encara menys. En una comunicació molt “oportuna” just acabar el ple ordinari del mes de maig, la redactora d’Empordà TV va comunicar als regidors de l’oposició que a partir d’aquell moment no es farien més resums/valoracions dels Plens municipals.
Aquest fet és especialment lamentable si tenim en compte que el servei que hauria de garantir TOTA la informació als ciutadans ens costa més de 2.000€ al mes, reduïts gràcies a nosaltres, i que demostra la poca vocació de servei i l’afany propagandístic d’uns, i de revenja dels altres, que permeten que la informació arribi de manera esbiaixada  i partidista .
Però continuarem fent l’esforç necessari per portar-vos les informacions i opinions que considerem oportunes i denunciant tot  allò que creiem que perjudica el bon funcionament del nostre municipi.

CONTINUEM TREBALLANT TAMBÉ AL SERVEI DEL PAÍS

Des del passat 23 d’abril, diada de Sant Jordi, la secció local d’ERC a Castelló ha col·laborat en la recollida de signatures per a la campanya “Defensem l’Escola en Català”. Aquestes signatures es van recollir principalment a la parada que vam muntar a la Plaça dels Homes, i posteriorment es van repartir fulls a les escoles i instituts, i a tothom que li va interessar col·laborar.
En vam recollir més de 300, i les vam entregar a la Plataforma que coordina aquesta recollida. Aquestes signatures han de servir perquè la sentència contra el català a l’escola quedi sense efecte i per demanar que es faci una llei que reculli que el català sigui l’única llengua vehicular i d’aprenentatge a tots els nivells i etapes, tant obligatoris com no, i des de la llar d’infants fins a la universitat.
Difícilment només presentant mocions al Ple s’aconsegueixen objectius, per això cal  mobilitzar-se i participar activament en les activitats i campanyes que es porten a terme. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada