diumenge, 16 d’octubre del 2011

100 dies de mentides (1)

100 dies de mentides (1a part)
Ens dirigim a vosaltres amb aquest butlletí a fi i efecte que conegueu la nostra postura vers les actuacions d’aquest equip de govern i envers els diferents esdeveniments que siguin d’actualitat. Sabem que no tenim els favors d’alguns mitjans de comunicació, per tant aquests escrits seran una de les eines amb les quals ens anirem adreçant a tots vosaltres.
El primer que volem fer es un agraïment a la gent que el passat 22 de Maig ens va votar. Per tots ells treballarem i esperem incorporar més gent que ens doni suport per a les properes eleccions.
Hem deixat passar els “famosos” cent dies de gràcia , i un cop passat aquest temps hem decidit fer aquest butlletí per donar-vos-en el nostre punt de vista. El títol és ben clar, creiem que durant aquests 100 dies l’actual equip de govern s’ha dedicat més a embrutar i destruir l’obra feta per nosaltres a la passada legislatura que a programar el seu propi full de ruta pels propers 4 anys, això si, justificant- ho tot amb mentides i mitges veritats. La veritat és que la política municipal funciona molt pitjor ara que abans de les eleccions, això és totalment comprovable i creiem que els nostres ciutadans ja han començat a notar-ho.
Durant la campanya electoral -
 “D’acord amb el Govern amb la Generalitat de Catalunya augmentarem el nombre de subvencions destinades al nostre municipi per ajudar-nos a superar la difícil situació financera de l’Ajuntament” (programa electoral de CIU). Aquesta va ser la gran frase utilitzada repetidament per acabar els debats electorals durant la campanya i com a un dels pocs arguments per demanar el vot. Doncs bé, CIU governa a l’Ajuntament i de moment encara no hem notat cap avantatge pel canvi d’alcalde, ans al contrari, ja tenim retallades en Educació i Salut. També tenim retallades amb el transport escolar (el Consell Comarcal ja no fa el servei de l’escola El Bruel).
Voldríem remarcar i agrair a la Generalitat i a la Diputació el seu suport per a tirar endavant projectes molt beneficiosos pel nostre municipi la passada legislatura. Justament fa poc va sortir a la premsa la rehabilitació de la muralla medieval del Centre Històric, amb subvenció de 200.000 euros per part del Departament de Cultura de la Generalitat amb el programa “Romànic obert” en conveni amb “La Caixa”. Hagués estat bé que se’ns hagués convidat a la visita que es va fer per comprovar les obres fetes, ja que vàrem ser nosaltres que vàrem fer tota la feina per a dur a terme aquesta obra. -
“Promourem la regulació i el canvi d’ubicació del mercat de les puces” (programa electoral de CIU). Ja està tancat i amb el seu tancament l’Ajuntament ha deixat de cobrar 100.000€ l’any. -
“Elaborarem un Pla de Contenció de la despesa“ (CiU). No dubtem que cal aplicar mesures de contenció necessàries, però cal tenir molt present que el nostre alcalde cobra 77.500 euros a l’any, és ben cert. -
S’han de procurar espais comuns de relació, convivència i activitats que fomentin la interrelació.” (programa electoral de l’IPM). De moment ja han tancat l’Espai Proa d’Empuriabrava, i uns espais que hi havia a Santa Clara per destinar a les associacions i entitats s’han destinat a ús dels treballadors en horari d’oficina i els nostres joves també s’han quedat sense aquest espai. Què és més important, que als funcionaris se'ls complagui amb els espais més nous o destinar el seu ús a la gent del poble? I on són els de l’UDEM, que tant havien de defensar Empuriabrava per sobre de tot? I el sr. Augé, que s’ha begut l’enteniment, dient que no vol l’estació d’autobusos...? Ah! No podem posar res sobre el programa de l’UDEM perquè no en tenien. -
 “Crearem de manera immediata la regidoria d’Empuriabrava amb rang de tinència d’alcaldia i competències sobre relació amb entitats i ciutadans, manteniment urbà, mobilitat, llicències d’obres i control urbanístic, festes i actes culturals, interlocucció i coordinació amb el sector turístic, comercial i de serveis de la marina, etc.” (programa electoral del SI). Deien IMMEDIATA! Doncs diríem que hi ha cinc tinences d’alcaldia i aquesta no l’hem vista.
Discurs de presa de possessió del Sr. Alcalde 
El dia 11 de juny ja ens va quedar clar quines serien les línies mestres de la política municipal per aquests 4 anys. El Sr. Alcalde en el seu discurs va dir que els darrers 4 anys li havien servit per veure  qui estava amb ell i qui estava en contra . A més, va agrair a una sèrie de gent la seva implicació en la campanya electoral per tal de recaptar vots cap a CiU. No dubteu que la política a seguir per aquest equip de govern serà la del clientelisme, la de tornar favors. Ja han començat!!!
Composició de l’equip de govern
L’actual composició de l’equip de govern no deixa de ser un repartiment de cromos. Hi ha regidors amb 8 àrees i n’hi ha que només en tenen una, i els que varen arribar últims (IPM sense el seu cap de llista) varen haver d’agafar el que varen trobar, el que els hi havien deixat, el que ningú volia. Per cert, considerem que la dimissió del cap de llista d’IPM és una estafa a tota la ciutadania del nostre municipi, ha fet prevaldre els interessos econòmics per sobre dels que haurien de moure a qualsevol persona que es presenti com a alcaldable pel municipi, el principi de servei públic.
Ens sembla del tot innecessari un equip de govern format per 13 regidors. Al final n’hi ha que gairebé no tenen res a fer, van poc a l’Ajuntament, però això si, cobrar cobren tots i això ho paga el poble, i encara que siguin més regidors per fer la mateixa o menys feina de la que feia l’anterior equip de govern, la part econòmica no se l’han pas repartit, sinó que la cobren íntegra cadascun d’ells.
Temes de personal de l’Ajuntament -
 “No hi haurà represàlies”. Aquesta va ser una de les frases del Sr. Sanllehí en la seva única reunió amb el personal de l’Ajuntament. També va dir que les portes del seu despatx estarien sempre obertes a tothom. Tot és mentida, de represàlies ja n’hi ha hagut i més que n’hi haurà. La política de l’actual alcalde es basa, entre altres paràmetres, en la rancúnia i en revenges personals i polítiques. També cal dir que per poder travessar el despatx de la cap de gabinet i entrar a l’alcaldia quasi fa falta un salconduit.
Una mesura que ha aplicat l’equip de govern per quedar bé davant el personal de l’Ajuntament ha estat treure el fitxatge a l’hora d’entrar a treballar. Això ha estat una greu errada. Només cal veure l’hora d’entrada de molts treballadors, els torns que fan als diferents departaments per “escaquejarse” , i només cal anar a primera hora a l’Ajuntament per veure alguns els despatxos buits i tancats.
A la Casa de la Vila s’ha creat un estat de psicosi col·lectiva pel tema dels acomiadaments. Ara hi ha persones que no gosen ni parlar amb els regidors de l’oposició, no fos cas que en sortissin malparats.
Els acomiadaments que s’han fet s’han dut a terme sense criteris objectius. No dubtem que sobra gent a l’Ajuntament, però tenim clar que en tot cas sobren els que no fan la feina, i en canvi aquest criteri no l’aplicaran pas perquè alguna persona vinculada a l’equip directiu que han creat i també alguna persona vinculada a CiU haurien d’anar al carrer. També cal que la ciutadania sàpiga que ja s’han començat a pujar sous a alguns treballadors de l’Ajuntament, fet que creiem intolerable en èpoques com aquesta en la que s’estan acomiadant treballadors. Que ningú s’enganyi, els acomiadaments no són per reduir despesa , sinó per destinar aquests diners als sous dels regidors i alcalde, per pujar sous a d’altres treballadors i per contractar-ne de nous. A Cenet es contractarà ben aviat un nou gerent, fill d’una persona que anava a la llista de l’UDEM.
L’anterior equip de govern vàrem començar la valoració de llocs de treball, eina obligada a totes les administracions i que el nostre ajuntament encara no té. Quan estigui acabada, si l’actual equip de govern la porta a terme, veurem que el 90% del personal de l’ajuntament cobra més diners dels que li tocarien per la feina que està fent i pel lloc de treball que ocupa. Aquí si que hi ha diners a estalviar, només falta voluntat per acabar de fer la feina ja començada i quasi acabada des de l’any 2009.
Ja veurem com acaba el tema de la imputació del Sr. Sanllehí i de l’ex-gerent davant el Jutjat Penal. De moment la fiscalia ha presentat una querella contra l’alcalde i dues contra l’ex-gerent per pràctiques irregulars durant la legislatura 2003-2007. Aquestes tres querelles ja han estat admeses a tràmit per part de la jutgessa corresponent. Esperarem a veure com es desenvolupen els esdeveniments .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada