divendres, 2 de setembre del 2011

Acomiadaments


La intervenció del poble en el govern i en l’elecció dels governants és l’objectiu que caracteritza al sistema polític anomenat democràcia.
Sota aquesta premissa es pot afirmar que de les eleccions en surt el millor govern possible per a tots els ciutadans.
Malauradament això no passa en el nostre municipi.
Ni de bon tros qüestionarem els resultats, ans al contrari. La suma dóna la victòria. Res a dir. Però crec que en democràcia hi ha d’haver uns principis que s’han de seguir.
Dóna la sensació que l’equip de govern actual ha cercat la victòria no per millorar la situació de la nostra vila sinó per poder infligir una punició, dany o greuge, a totes aquelles persones que en el seu moment (fa quatre anys) consideren que les van trair. D’aquesta manera poden satisfer el seu ressentiment.
Aquesta situació es podria arribar a entendre quan es parla d’enemics polítics. Però quina culpa en tenen els tècnics municipals ?.
Quan escric aquestes ratlles ho faig perquè conec, de primera mà, un cas. Ni puc ni vull donar-ne el nom però dono fe que la feina que estava realitzant era excel·lent.  Ara bé, la situació econòmica actual, es converteix en l’excusa perfecte per poder executar les accions abans descrites sense que ningú les pugui rebatre. 
Això no ha fet més que començar. El bons estan rebent el seu premi i els dolents el seu càstig.
Tots aquells presagis anteriors a les eleccions s’han complert. Ara els toca aniquilar l’enemic ja que si no ho fan dins de quatre anys poden patir una nova derrota.
Una vegada més nosaltres demostrem la nostra honestedat i seguim treballant pel poble, per tothom, i no sols pels nostres afiliats o simpatitzants.
Diuen que en la vida hi ha dues posicions: l’optimisme i el pessimisme. Jo estic convençut que el temps donarà la raó a qui la té i castigarà a aquells que no la tenen. Si no creiem en la justícia com a element diferenciador de l’ésser humà i en aquesta com a institució no podem creure que la democràcia és el menys imperfecte de tots els sistemes polítics.

Isidre Salvatella i Santalla
Secció Local de Castelló d’Empúries

1 comentari:

 1. Isidre, moltes gràcies per les teves paraules i per comprendre tant perfectament la situació viscuda.

  Hi ha personatges (que ara governen) que sovint s'omplen la boca amb lleialtats i conceptes ètics, amb l'agreujant que s'obliden fàcilment que ells han estat els primers en ignorar-los i en faltar-los.

  Durant vuit anys he intentat donar el màxim de mi mateix, tant en els quatre primers de CiU com en els quatre darrers d'ERC. He fet una feina constant, tenaç i en moltes ocasions gens agraïda, cosa que tampoc m'ha importat en excés. Sovint, dic que la meva implicació a l'alcaldia ha estat proporcional al grau de confiança que se m'ha dipositat. A partir d'aquí la meva consciència està més que tranquil·la, però lamento profundament que s'hagi buscat l'excusa econòmica per justificar un acomiadament i que no s'hagi tingut els collons (perdó per l'expressió) necessaris per dir les coses pel seu nom i afrontar una revenja personal.

  Gràcies, Isidre.

  Martí

  ResponElimina