divendres, 2 d’octubre de 2015

Sobre el darrer Ple ordinari...

Des del grup d’ERC de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries volem comunicar-vos que, a partir d’ara, ja no farem resum dels plens, ja que els podreu seguir en directe a través d’internet mitjançant www.empordadigital.cat  o els podreu visualitzar a través del nostre facebook o dels nostres blocs. Celebrem que per fi, després de 4 anys de reclamar-ho, això sigui una realitat i els ciutadans del nostre municipi tinguin l’oportunitat d’accedir a aquest òrgan de govern que és el Ple de la Corporació Municipal. 

Però d’aquest últim Ple ordinari de 24 de Setembre voldríem destacar alguns aspectes:

Com heu pogut veure vàrem votar a favor dels 7 punts de l’ordre del dia que es varen posar a votació.

En el torn de precs i preguntes vàrem fer 18 intervencions sobre diferents temes.

Vàrem interpel·lar a l’equip de govern sobre la zona blava i les actuacions que pensaven portar a terme a partir d’ara. Ens va quedar clar que no tenen cap intenció que la zona blava desaparegui del tot, i que no pensen pas treure línies grogues ni el carril bici a sota el terraplè de la Muga.

Vam demanar que posessin a exposició pública el projecte del passeig marítim, ja que és un projecte prou important perquè la gent hi pugui dir la seva. La seva resposta va ser d’un “Sí però No”, amb ambigüitats i amb poca claredat d’idees al nostre  entendre.

Vàrem demanar per segona vegada que ens fessin arribar el pla de govern de les diferents àrees de l’Ajuntament. Esperem que en el proper Ple ordinari no hàgim de tornar a demanar-ho. 

Vàrem constatar que una de les promeses electorals de quasi tots els grups, el regidor de barri, la volen implantar però tenen dificultats alhora de fer-ho. Esperem que les resolguin i ho facin al més aviat possible. Creiem que era una de les primeres mesures que havien d’haver pres a l’inici de legislatura. 

Vàrem reclamar altra vegada que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries pagui els seus impostos a l’Agencia Tributària Catalana.

Vam reclamar agilitzar amb la Generalitat de Catalunya la construcció de l’estació d’autobusos.

Vàrem debatre diferents aspectes del festival Terra de Trobadors, fent especial menció del pressupost desorbitat d’aquest any (aproximadament 300.000 euros). 

Vam comentar amb el regidor la temporada turística i la problemàtica dels habitatges d’ús turístic.

I vàrem reclamar més fermesa del nostre Ajuntament per salvaguardar els interessos dels nostres ciutadans envers els bancs que han amenaçat de marxar del nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada