dijous, 9 de juliol del 2015

Hi ha partits i partits hi ha. Hi ha alcaldesses i alcaldes hi ha. No tothom és igual, per sort

Després de llegir l’escrit de la Sra. Brossa, publicat aquesta setmana als diferents mitjans de comunicació, des d’ERC voldríem fer dues o tres consideracions sobre el nivell i la manera d’entendre la política que tenen les persones que formen l’actual equip de govern, o almenys així ho deixa a entendre l’alcaldessa.

Diu que els grups que governen ara no serien lleials com a oposició i que per això han pactat entre ells per estar al govern: 

 “Si es pogués comptar amb una oposició lleial, possiblement es podrien assumir els governs amb minoria. És a dir, una oposició que accepti, encara que no comparteixi, les regles bàsiques del joc que vol desenvolupar l'equip que assumeix per la força dels vots la direcció de la vida municipal. Allò que ens cal és una oposició que fiscalitzi l'ajuntament, però també que col·labori o almenys que deixi fer.”

Amb aquest paràgraf, creiem que demostra el seu tarannà i també  ens diu que la resta de l’equip de govern actua de la mateixa forma. Jo si fos d’ells el primer que faria seria demanar-li explicacions, a menys que ja hi estiguin d’acord i els sembli bé, cosa que tampoc seria d’estranyar.  

I aquí està justificant un pacte de tothom contra la llista més votada senzillament perquè es pot fer, encara que moralment sigui inacceptable: 

“Però bé, a Castelló, i perquè no ens passés allò que estem veient en altres poblacions –la cara més innoble de la política és la deslleialtat i l'intent de boicotejar perquè si hi ha una majoria alternativa es pot fer una moció de censura i en paus–, hem fet aquesta aposta d'una àmplia majoria, tan diversos com es vulgui, però unida al servei de la nostra vila, que garanteix la diversitat, la pluralitat, i sobretot, l'estabilitat”.

Creiem sincerament que és molt gros això que diu. I ens sembla que ni ella mateixa se n’ha adonat. Perquè això s’aplica als grups que no han tret prou vots per governar i que s’han hagut d’ajuntar per poder-ho fer, com són els que formen l’equip de govern. Com que no són capaços d’actuar amb lleialtat des de l’oposició i d’assumir el seu rol, perquè actuen com el que són i fan el que ells mateixos diuen que està malament. L’estabilitat és que governin ells, els dolents. Acollonant.

Segons la seva manera d’actuar, creiem que també hauria d’haver dit: “Hem fet aquesta aposta d'una àmplia majoria, tan diversa com es vulgui, però unida per l'interès de cadascun dels membres que la formen, que garanteix la dedicació exclusiva d'uns i l'ànsia de poder d'altres, visibles i invisibles”.

Potser estaria bé que la Sra. Alcaldessa canviés la persona que li redacta els escrits, o potser ella els hauria de llegir més a fons abans d’enviar-los a publicar.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada