dijous, 6 de novembre del 2014

PREPARANT EL 9N , PERÒ SENSE DESCUIDAR-NOS DEL QUE PASSA AL NOSTRE AJUNTAMENT

El passat 3 de novembre hi va haver Ple al nostre Ajuntament

Destaco els següents punts :

Se’ns va donar compte de les subvencions de la Diputació de Girona respecte al Pla Únic d’Obres i Serveis que són : 18.182 euros per l’any 2015 per equipaments audiovisuals a la capella del convent de Sta. Clara , 19.442 euros per l’any 2015 per la millora de desguassos i canvi de lluernari i coberta del pavelló municipal i 47.376 euros per l’any 2017 per la 3a fase de la sala polivalent .
Antigament la Generalitat de Catalunya donava subvencions per a inversions , però ara només subvenciona una quantitat fixa anual per despesa corrent , i en aquest cas son 66.714 euros pels anys 2013 a 2017

Se’ns va donar compte de la renúncia del regidor José Manuel Gallego Balsera a formar part de l’equip de govern , deixant el grup de CiU. Les seves atribucions de govern es deleguen al regidor Salvador Canet Jara

Se’ns va donar compte d’una modificació de crèdits que recull subvencions diverses que es destinaran a l'actual planta de biomassa del Toribi Duran ( 38.032,05 euros ), a la nova planta de biomassa que es vol construir ( 117.513,01 euros ) i a contractar agents cívics ( 18.000 euros )

Voldríem denunciar que la planta de biomassa del Toribi Duran ja funciona des de l’estiu de 2013 , que dona servei a diferents espais públics municipals , i que a hores d’ara encara no s’ha signat el conveni entre el Toribi Duran i l’Ajuntament que reguli aquesta cessió d'energia . Potser l’alcalde hauria de revisar els sistemes administratius de l’Ajuntament per tal de solventar aquesta incidència , o potser, si és que ja li està bé el que està passant, hauria de donar explicacions polítiques d’aquesta disfunció que pot perjudicar clarament el bon funcionament del Toribi Duran.

Es varen aprovar amb el nostre vot en contra les ordenances fiscals per l’any 2015.
Bàsicament es congelen les taxes i impostos , posant preu al nou servei de transport
urbà i també es posa preu per a la prestació de serveis del Centre Emprèn .

No estem d’acord amb el preu del bitllet individual del bus urbà , que serà de 1’20 euros , quan ara és d'1 euro. Nosaltres creiem que no s’hauria d’haver apujat, i els diferents abonaments s’haurien d’haver calculat en base a 1 euro, no en base a 1’20 euros.
No estem d’acord en que es cobrin interessos pels fraccionaments en el pagament de les taxes i els impostos. Creiem que s’haurien de donar facilitats a la gent de bona fe que vol pagar els seus impostos, no posar pals a les rodes i gravar–los amb interessos.
Això ja ho venim reclamant des de fa molts anys

Es va aprovar amb la nostra abstenció adjudicar un contracte d’arrendament operatiu no financer per adequar l’enllumenat del Sector Puigmal d’Empuriabrava
Ja estem d’acord amb que es posi enllumenat nou al Sector Puigmal, només faltaria. . .
Però no ens fiem dels concursos del nostre Ajuntament, sobretot arrel de la disbauxa que hi va haver en el concurs del bus urbà, on se’ns va informar malament i això ha tingut conseqüències en els ciutadans del nostre municipi .
A principis de legislatura se’ns va dir que ens convidarien com a oients a tots els concursos de l’Ajuntament , fet que només ha succeït en una o dues ocasions en tota la legislatura . Varem demanar poder assistir-hi d’ara endavant fins a final de legislatura .
Se’ns va dir que cap problema , però ja ho veurem . . .

A part del Ple, voldríem manifestar el nostre desacord amb l’acord de l’Ajuntament amb
la concessionària de les zones blaves per pagar una part del cànon del 2013 a principis de 2015 . A canvi de què ? A part de perjudicar greument el nostre comerç i el nostre turisme, a més l’Ajuntament no pot disposar dels diners del cànon fins un any i escaig
més tard ? Això no té ni cap ni peus. I el cànon de 2014, quan el cobrarem? Què se’ns
està amagant ?

Voldríem felicitar també a tota la gent de la ANC i voluntaris del nostre municipi que
estan treballant pel bon desenvolupament del 9N, suplint les mancances del govern
de la Generalitat en l'organització d’aquest procés participatiu. I voldríem també que
es fes cas omís al tribunal constitucional , tribunal totalment polititzat i que el govern
mantingui Si o SI el 9N

Cada dia som més a prop de l’alliberament nacional

NI UN PAS ENRERA !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada