divendres, 7 de setembre del 2012

MOCIÓ PER POSAR L’ESTELADA PERMANENTMENT A CASTELLÓ D’EMPÚRIES

L’any 2008 se celebrava el centenari de la bandera que impulsà i dissenyà Vicenç Albert Ballester el 1919 com a senyal de lluita per una Catalunya lliure. Aquest símbol, que ja comptava amb antecedents gràfics el 1908, avui ja transcendeix els partits polítics i ha esdevingut una veritable icona catalana.

Els motius pels quals es va crear aquesta bandera avui segueixen sent més vigents que mai. Creiem fermament que cal continuar treballant en favor de les llibertats catalanes a través d’iniciatives que fomentin la consecució d’aquest objectiu. Recordem que fa pocs anys commemoràvem els 300 anys de l’inici de la pèrdua de les llibertats del poble català amb la derrota d’Almansa el 1707 i amb l’antecedent del 1659 amb la pèrdua de la Catalunya Nord.

Pensem que cal donar suport a les iniciatives socials que promoguin actes pedagògics i reivindicatius, i més en un context com el que tenim actualment en el qual l’estat espanyol actua sovint de forma deslleial amb la resta d’administracions públiques, incomplint els compromisos econòmics que té contrets amb el nostre país, perllongant una situació d’espoli fiscal insostenible i retallant drets socials i de ciutadania que han costat molts anys d’aconseguir.

Atès que posar qualsevol símbol en un lloc visible del municipi  sempre i quan no s’ocupi l’espai reservat pels símbols oficials, no contravé cap normativa :

DEMANEM :

 Que a partir d’avui es  pengi en un lloc destacat del nostre municipi  la senyera estelada, en record dels objectius pels quals va ser creada: la recuperació de la plena sobirania per a Catalunya.

                        Castelló d’Empúries, 6 de Setembre de 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada