dilluns, 1 de febrer de 2016

LES PERLES DEL PLE DE GENER

Durant el ple del passat 28 de gener vam tenir l'ocasió de sentir algunes "perles" que ara passo a comentar.
La primera, quan es va parlar del tema de les sancions a uns propietaris de gossos potencialment perillosos, el portaveu d'ERC va demanar què passava amb el tema del excrements. L’alcaldessa ens va explicar que durant el mes de febrer hi haurà dos agents cívics de nova contractació que es dedicaran a informar pel Centre Històric, i a partir del març ja començaran a denunciar infraccions. A Empuriabrava sembla ser que els propietaris dels gossos continuaran amb barra lliure.

La segona, de caire polític, davant la proposta del grup d’Entesa contra la utilització del Glifosat ( un herbicida), la resposta del grup de govern va ser que, com que ja complien la normativa, no calia fer més canvis i C2000 seguirà fent el mateix que fins ara (o sigui, que suposem que en continuaran tirant).
I la perplexitat a l'hora de votar la proposta d'utilitzar la Banca Cívica per determinats pagaments, quan l'alcaldessa es va despenjar amb un "potser sí ens abstindrem"mirant la resta de regidors del seu grup sense saber què havien de fer,(suposem perquè ERC va manifestar la seva intenció d'abstenir-se). Algú els va haver de dir que es podria aprovar només amb un vot a favor, i després d'uns moments ridículs, van demandar al regidor d'Entesa si podia retirar de moment la proposta. Què deuen fer en comptes de parlar sobre els punts del Ple?
Seguint en l’ordre del Ple, vam assistir a una “ridícula” exposició d’un informe d’alcaldia amb detalls de l’assistència de l’alcaldessa a actes tan importants, significatius i transcendents com la festa Agroparty, o la del Pekin Express.
El regidor de Medi Ambient, que ha cessat en les seves funcions de regidor de personal perquè era una feina “ingrata”, va dir que s’havien comprat 300 contenidors amb una subvenció per a la recollida d’orgànica. Algú n’ha vist algun de  colocat?
Parlant de la participació ciudadana, comentar que és difícil trobar l’enquesta sobre el Passeig d'Empuriabrava als llocs on hi ha els tríptics, però ens van dir que es podia fer per Internet, que ja l’havien contestat “12 persones”. Uff, quina feinada, fer el buidatge. Per cert, quines preguntes més inapropiades…
Aquesta la trobo molt forta: En Julián Genovés insinua que algunes immobiliàries fomenten l’ocupació d’alguns xalets (deu ser dura la competència!)
Per solucionar els embolics que hi ha als matins a la zona de l’institut, el regidor mencionat anteriorment té previst fer canvis perquè ha detectat que hi ha cotxes aparcats des de les 8 del matí fins passades les tres de la tarda. Ai, profes, on us faran anar a aparcar?
I amb el mateix personatge, sobre els canvis de circulació a CastelloNou, quan se li va fer la consideració  que ho podien haver parlat o informat abans amb els veïns, diu que la participació ciudadana ja es fa a l’hora d’informar quan s’estan fent els canvis o quan ja són fets.
L’Assumpció Brossa reconeix que no coneixia l’estat de les converses d’en Sanllehí amb la Generalitat pel tema del traspàs dels Canals (sort que era la primera tinent d’alcalde!).
I quan se li recrimina la censura de l’ajuntament envers ERC, diu que ho ignora (es veu que, o no llegeix la premsa o no llegeix el SETAC, si no se n’ha adonat!).
I per acabar aquest recull, ara a l’escola Ruiz Amado tornen a anar amb gasoil. Es veu que la biomassa no acaba d’anar de cap manera (ara potser s’acabarà passar fred a les aules).
Ramon Piris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada