dimecres, 2 de desembre del 2015

ERC de Castelló d’Empúries exigeix a l’Alcaldessa que desautoritzi les paraules del primer tinent d’alcalde

Julià Genovés va dir que el sector independentista és víctima “d’una locurasobiranista” i que tenen “les neurones atacades”, en al·lusió als votants d’aquesta opció

El representant municipal d’ERC de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, ha presentat instància a l’Ajuntament per exigir a l’Alcaldessa del municipi, Assumpció Brossa, que desautoritzi les desafortunades declaracions que el primer tinent d’alcalde, Julià Genovés, va fer en relació al sector independentista. En elles el regidor popular va dir que són víctimes “d’una locura sobiranista” que està “atacant les neurones” de tots ells. Aquestes ofensives paraules van ser pronunciades en el torn de precs i preguntes del darrer Ple ordinari, quan Güell va donar l’oportunitat a Genovés a retractar-se d’aquestes afirmacions que havia pronunciat dies enrere a través d’Empordà Televisió. Lluny de penedir-se de les desafortunades declaracions, Genovés va reafirmar-se i va mantenir-les i repetir-les en el plenari municipal davant la passivitat de l’Alcaldessa, de Convergència i Unió .

Per a ERC “és molt greu que l’Alcaldessa no desautoritzés les paraules del primer tinent d’alcalde i consentís que s’insultés d’aquesta manera a les gairebé dues mil persones que van votar l’opció de la independència a Castelló d’Empúries”.

Els republicans consideren que, si no es desautoritzen les paraules de Genovés, “l’Alcaldessa passarà automàticament a ser còmplice de la ideologia del regidor popular, ja que no pot consentir-se que en un estat de dret algú ataqui i menystingui qualsevol ideari polític, i menys si venen d’un representant com és la figura del primer tinent d’alcalde”.


Adjuntem la instància que hem presentat a l'Ajuntament:


Esquerra Republicana de Catalunya de Castelló d’Empúries, en representació de les gairebé dues mil persones que en les darreres eleccions catalanes van votar l’opció d’independència, sol·licita a l’Alcaldessa-Presidenta de la Corporació municipal que desautoritzi les declaracions ofensives del primer tinent d’alcalde i regidor del PP, Julià Genovés, on afirmava que el sector independentista està afectat “d’una locura sobiranista” i que tenim “les neurones atacades”.

Considerem que aquestes declaracions no són pròpies en un estat de dret on han d’acceptar-se totes les ideologies polítiques, especialment si provenen d’un primer tinent d’alcalde. La gravetat de les seves paraules ens condueix a exigir a l’Alcaldessa, Assumpció Brossa, a desautoritzar les greus afirmacions per no passar a ser automàticament còmplice de la ideologia del regidor popular. Entenem que en el  moment que varen ser pronunciades aquestes declaracions, en el transcurs dels precs i preguntes del darrer Ple ordinari, la Sra. Alcaldessa quedés sobrepassada i no sabés  reaccionar davant de tal despropòsit. És per aquest motiu que, amb la serenor que ens donen els dies que han transcorregut,  sol·licitem a la Presidenta del Ple i Alcaldessa del municipi  que desautoritzi al seu primer tinent d’alcalde.

Esquerra Republicana ja fa dies que denuncia la doble moral de l’equip de govern d’aquest Ajuntament, el qual enarbora la bandera independentista amb una mà, mentre que l’altra la donen al partit que més està perjudicant el procés de transició nacional en el qual està immers el nostre país.


Castelló d’Empúries, 1 de desembre de 2015


(Imatge: Notícia que recollia el dia 1/12/15 el diari digital directe.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada