dijous, 3 d’abril del 2014

NOVETATS A LA VISTA A CASTELLÓ D’EMPÚRIES

El passat dijous 27 hi va haver Ple ordinari al nostre Ajuntament

Va durar dues hores , amb pocs punts a l’ordre del dia però amb un torn animat de precs i preguntes

Es va aprovar per unanimitat el Pla d’Acció d’Energia Sostenible del nostre municipi . Es tracta de preveure mesures amb l’objectiu de reduir en un 25 % les emissions de CO2 al nostre municipi de cares a l’any 2020
Hi ha previstes 62 actuacions , algunes ja començades .
Aquestes actuacions es portaran  a terme en instal·lacions municipals,  enllumenat públic, semàfors, flota de vehicles, transport públic urbà, carrils bici . Es promourà la instal·lació de plantes de biomassa , plaques solars , recollida de escombraries amb separació de la fracció orgànica. Es faran  cursos de conducció eficient . . .
Vàrem insistir en no deixar aquest document en un calaix, com sol passar moltes vegades. S’ha d’elaborar un pla periodificat aquestes actuacions , valorar-les econòmicament i seran els diferents equips de govern els encarregats de portar-les a terme dotant-les econòmicament amb les partides pressupostàries corresponents en els pressupostos de cada any

Es va aprovar , sense el nostre vot favorable , l’adjudicació de diferents concessions administratives de la via pública per a la instal·lació de marquesines destinades a establiments recreatius de restauració
Es tracta de permetre marquesines ja considerades fixes en diferents establiments d’Empuriabrava  per a 8 anys de la zona del Poblat Típic , Port Salins i  Alberes Comercial.
A la proposta s’inclou la instal·lació d’una marquesina en via pública  en un establiment de la vila al Camí Vell de Sant Pere , que nosaltres varem discutir per temes de seguretat , i perquè permetre  instal·lacions  de   noves marquesines en via pública obre un precedent al nostre entendre perillós, ja que es concediran d’una manera totalment subjectiva, o sigui, a criteri de l’equip de govern de torn, ni mes ni menys .

En el torn de precs i preguntes vàrem incidir en diferents temes :

Concessió del passeig marítim d’Empuriabrava. Sembla ser que la decisió està al caure, amb perspectives bones de cares a la tardor d’aquest any. Mentrestant veurem quins serveis tindrem aquest estiu. Toquem fusta .

Zones Blaves. Hi ha un acord entre Ajuntament i concessionària. L’acord no es fa extensible a les diferents associacions del municipi, que segons l’alcalde n’han estat informades i prou. Hi haurà canvis que s’hauran d’aprovar per Ple. Sembla ser que el cànon s’ha renegociat a la baixa. I també sembla ser que aquests canvis es faran sense que ADIECU hagi retirat el contenciós . Curiós, oi ?
L’alcalde va afirmar que aquest estiu les zones blaves no han empitjorat sota cap concepte el turisme al nostre municipi . Aquesta afirmació creiem que es temerària i totalment falsa.

Gestió canals. Sembla ser que aviat el govern de la Generalitat  n’aprovarà la gestió per part de l’Ajuntament.

Arranjament de camins . Varem reclamar urgentment l’arranjament del camí vell de Roses entre El Masnou i El Poliol , malmès  per una empresa privada que ha construït un Garden

Estelades. Varem reclamar les dues estelades que falten  instal·lar al nostre municipi. Segons el sr. Gallego,  Castello 2000 està fent els pals . De fet, això mateix ens va dir fa uns quants mesos . . .

Parades bus transport escolar. Ens varem fer ressò de la disbauxa d’aquesta setmana  en la parada de la zona d’Alberes , amb constants canvis segons anaven arribant queixes veïnals i dels comerciants de la zona.

Web. Varem incidir una vegada més en els errors que hi ha constantment a la web de l’Ajuntament.


Entre altres temes, d’això vàrem parlar i discutir durant dues hores 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada