dijous, 17 de maig del 2012

Les zones blaves necessiten un consens

El passat dia 11 de maig a les 8 del matí vam fer un Ple ordinari al nostre Ajuntament on es va aprovar la instal·lació de 2.757 places de parking amb sistema de pagament en zona blava.

Aquest cop s’ha superat! Aquest cop sí que l’ha feta grossa! El govern municipal ha decidit implantar zona blava a la part més concorreguda d’Empuriabrava i el centre històric. Més de 2.700 places que els veïns d’aquest municipi hauran (haurem)de pagar si volen estacionar el seu vehicle a la zona comercial de Sant Mori, el passeig marítim, les avingudes Pompeu Fabra i Europa i el centre històric. En definitiva, un disbarat!

La greu situació econòmica que tots travessem no necessita mesures d’aquest tipus, sinó estratègies que promoguin el sector turístic i comercial del nostre entorn. Amb mesures d’aquesta mena foragitem els visitants i provoquem una nova ferida al (permeteu-me l’expressió) afeblit sector turístic del nostre país. Els ciutadans d’aquest municipi no es mereixen una nova càrrega econòmica, que ja se suma a la pujada d’impostos establerta per aquest ajuntament.

¿De què serveix que la legislatura anterior treballéssim per integrar-nos a la Red de Juderías, aconseguíssim certificats mediambientals i de serveis per a les nostres platges i certificats de qualitat turística, si ara aproven mesures sense consensuar amb ningú? Així perjudicaran els nostres ciutadans, els nostres comerços, els empresaris turístics, els treballadors del sector de serveis, les empreses de lloguer d'apartaments, els seus propietaris, els hotelers amb els seus hostes, els restaurants i els seus clients...

Entenem que s’han de buscar fórmules per a finançar els serveis que presta l'Ajuntament, però això no ha d'anar en detriment dels nostre ciutadans.Els que vivim a Castelló ja paguem aquest any un 15% mes d'IBI que l'any passat. No castiguem més a la nostra gent!

Està bé que els nostres visitants col·laborin a finançar els serveis d'un municipi turístic, però aquest tipus de mesures s'han de consensuar.

Tampoc és correcte provocar greuges entre ciutadans, ja que per exemple els vilatans del centre històric no disposaran de cap descompte per poder aparcar davant casa seva com sí el tindran els que viuen a Empuriabrava.

I la platja de la Rubina? Serà intransitable, ja que hi haurà un desplaçament important de gent que abans es banyava a la platja de "Passarel·la" i que ara aniran a la Rubina.

Creiem també que l'estudi econòmic que preveu recaptar 250.000 euros/any amb aquesta mesura és massa agosarat, per no dir-ho d'altra manera. Últimament els càlculs que fa l'Ajuntament per a les diverses concessions pequen de massa optimistes, con en el cas dels xiringuitus de la platja.

Creiem que ha faltat diàleg i que aquesta mesura no s'havia d'haver aprovat ara. Ha faltat consens. També creiem que una mesura d'aquest tipus, cas de tenir el consens que es reclama, s'hauria d’haver implantat per fases, no com ara, amb 2.757 places de nova creació.

Cal responsabilitat a l’hora de prendre decisions i, sobretot, abans de passar res per Ple, diàleg amb els ciutadans que són en definitiva els qui acabaran pagant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada