dimarts, 2 de juny del 2015

ERC i la política de pactes

Després d’analitzar els resultats de les eleccions municipals del diumenge 24 de maig creiem que la conclusió que en podem treure és que la gent del nostre municipi aposta per fer canvis en la manera de governar i creu en un canvi de persones al govern de Castelló d’Empúries. De la lectura que en fem, veiem també que és a nosaltres a qui ens han donat la responsabilitat de liderar aquest canvi. Els resultats són clars en aquest aspecte. Podem assegurar que amb Esquerra al govern, el canvi està assegurat. També podem afirmar que amb nosaltres al capdavant del consistori el procés nacional de canvis que està vivint el nostre país comptarà amb el suport del nostre Ajuntament. De fet, al Ple de la Corporació hi ha una majoria independentista. 

Però per governar calen suports i aliances, que es poden teixir amb un pacte de govern amb majoria o amb un govern en minoria i fent acords d’acció de govern amb les altres forces polítiques. 

En molts municipis la dispersió del vot ha fet que després d’aquestes eleccions hi hagi molts governs en minoria. De fet, això obliga a tothom a entendre’s més per tirar endavant les propostes que han de fer avançar els diferents pobles, viles i ciutats del nostre país.

A Castelló d’Empúries podria passar això mateix, i ningú se n’hauria d’estranyar. Potser seria la manera d’entendre’ns més tots i deixar les velles guerres o batalles pel poder que hi ha hagut durant aquests darrers 20 anys.

Potser ara és el moment que políticament parlant el nostre municipi esdevingui un poble que recuperi la normalitat, com tants d’altres que hi ha pel nostre voltant. 

Encara pendents de resoldre la governabilitat de Castelló d’Empúries, els nostres més sincers agraïments a les 793 persones que el passat 24 de maig varen confiar en nosaltres.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada