dilluns, 2 de març del 2015

Celebrem la decisió de rescindir el contracte amb la zona blava, però el mal ja està fet

Divendres, mirant el programa d’Empordà TV, “L’Hora de l’Alcalde”, vam conèixer de la mà del mateix Alcalde, la decisió de l’equip de govern de rescindir el contracte amb l’empresa concessionària de les zones blaves per incompliment de les condicions contractuals. Segons Sanllehí, l’empresa ha vulnerat un dels punts més importants del contracte, que són els pagaments anuals que ha de fer a les arques municipals. L’Alcalde diu que l’empresa de la zona blava encara deu part del pagament corresponent a l’any 2013 i el cànon del 2014.

Lògicament, l’eliminació de la zona blava al nostre municipi és una decisió molt encertada, però també és veritat que mai s’havia d’haver imposat, ja que sempre hem sabut que seria una acció perjudicial pel comerç i el turisme del municipi i mai s’ha comptat amb la implicació ni la voluntat dels veïns de la zona; al contrari, s’ha fet en contra de l’opinió dels afectats.

No hem de deixar-nos enganyar! Aquesta decisió només obeeix a la proximitat de les properes eleccions municipals, ja que el trencament de les relacions podia haver-se fet molt abans. No hem entès mai com l’equip de govern va arribar a l’acord d’acceptar que el cànon del 2013 es pogués pagar fins a finals de 2014. Xavier Sanllehí ha vist que aquest tema podria perjudicar-lo durant la campanya electoral i per això ha decidit arribar-hi sense ella, argumentant que l’empresa no paga i que és el millor pel poble; tot reconeixent que s’han equivocat. Però hem de ser conscients que el mal ja està fet i que ara no pot pretendre fer veure que no ha passat res. Centenars de persones s’han vist perjudicades per aquesta mesura: veïns, comerciants, turistes, viatjants comercials...

El pitjor de tot plegat serà que aquest estiu ningú assegura que no hi hagi zones blaves, ja que tal com va comentar l’Alcalde, tot dependrà de la voluntat de l’empresa concessionària si vol portar al jutjat a l’Ajuntament per rescindir un contracte que podria romandre actiu durant els propers sis anys. Si és així, aquest estiu ens trobaríem que la zona blava continuaria activa, amb els conseqüents perjudicis que això comporta.


No obstant, fem aquesta reflexió:

-Diu que gràcies a mesures com aquesta l’Ajuntament disposa de més diners, però no diu que l’empresa encara ha de pagar part del 2013 i tot el 2014?

-Per a què ha servit realment la zona blava?

-Calia tant d’enrenou per arribar fins aquest punt?


Des d'ERC proposem en el nostre programa electoral, i ja ho hem fet públic en diverses ocasions, fer tot el possible per eliminar aquesta zona blava, negociant amb l’empresa concessionària si cal i començar per eliminar totes les accions empreses per l’actual equip de govern respecte a la zona blava, que han anat contra la gent del nostre municipi, com són el carril bici fet fa poc a sota el terraplè de la Muga i les línies grogues pintades en diferents llocs per tal d’afavorir l’empresa concessionària.

Salvi Güell
Candidat a l'Alcaldia per ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada