divendres, 10 d’agost del 2012

1 ANY DE NO-GOVERN (1)

Aquest mes de juny ha fet un any que es va constituir l’actual equip de govern. Hem decidit titular aquest tercer butlletí “1 any de no-govern” perquè mostra el que ha estat per a nosaltres una manca absoluta de planificació dels actuals governants, que ha portat com a conseqüència que vagin realitzant una errada rere una altra.
FEM MEMÒRIA
Volem fer memòria, cosa que el sr. Alcalde no té en les seves declaracions, que quan vam entrar a governar el primer que vam haver de fer va ser un pla de sanejament de més de 4 milions d’euros, fruit de la nefasta política econòmica del seu propi govern en època de bonança. Hem de dir que vam trobar un endeutament del 115% i a finals de 2010 era del 94,68%.
També a nosaltres ens va tocar aplicar mesures de contenció a causa de la crisi, i vam haver de retallar més de 500.000€ el 2010 i la mateixa quantitat al pressupost del 2011. Tot i així, sempre vam tenir en compte prioritats a l’hora d’aplicar polítiques de suport a temes socials, educatius i de salut.
El que NO vam fer nosaltres va ser fer pagar interessos a totes les persones que per diferents motius han demanat fraccionament en el pagament dels tributs.
TRANSPORT ESCOLAR: NOU CAPÍTOL
A la passada legislatura el transport escolar va ocupar una part important dels esforços per aconseguir que tots els nens i nenes tinguessin els mateixos drets, és a dir, que tots poguessin gaudir del transport escolar gratuït, independentment de l’escola que haguessin escollit o a quin lloc de la vila residissin.
Resulta si més no curiós que ara el Consell Comarcal (que recordem que presideix el senyor alcalde) hagi decidit que els alumnes d’Empuriabrava que van al Bruel (l’escola d’Empuriabrava) no puguin gaudir d’aquest servei. L’excusa és que a Barcelona no ho volen, i com que el nostre Ajuntament entén que no tenen l’obligatorietat de gestionar-ho, se’n despreocupen totalment.
Som conscients que en èpoques de crisi està bé que es prenguin mesures d’austeritat i no es gastin més diners dels imprescindibles, però tant important com això és el fet de no malbaratar-los i optimitzar al màxim els que tenim. Resulta que permetre que els alumnes del Bruel poguessin tenir transport gratuït representaria només fer petis canvis en els circuits i poder emplenar els busos que no van plens, sense que això valgui més diners. No ens podem creure que els autobusos cobrin més o menys en funció dels nens que transporten, tal com ens van dir al ple.
Una de les conseqüències que ha comportat aquesta mesura ha estat un augment important de les inscripcions fora de termini a l’escola Joana d’Empúries (una de les escoles de la vila), i que ha representat un augment de ràtios en aquesta escola. També la modificació de les condicions de transport en el SINS d’Empuriabrava ha provocat que l’Institut de Castelló hagi tingut un augment considerable de matriculacions a primer d’ESO, la qual cosa ha fet que hi hagi un grup més, en detriment del SINS d’Empuriabrava, que no l’ha pogut conservar.
A més, volem deixar clar que, sota el nostre punt de vista, aquests esdeveniments no afavoreixen en res la cohesió social del nostre municipi. Això demostra poca visió de futur cap al desenvolupament social i de servei envers Empuriabrava, que s’ha de començar a prendre com un tot, i no només mirar els interessos d’alguns grups que encara la perceben com una ciutat de vacances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada